The Moderna Museet is located in-between the two main studio buildings of the Royal Insitute of Art in Stockholm. Getting from the the main building (in which administration
offices, workshops and the cafeteria are located) to the
studio, the short-cut leads through the museum.
This passing between the different locations of art production and consumption, a passing-through, made us thinking about doing a temporary exhibition in the elevator of Moderna Museet. A customized return container for artworks built by Layla Nabi, functioned as the in-between exhibition space which we loaded with our artworks.
The artwork I did consisted of soil, neatly cut into rectangles. The soil was found in the trash area of the main building. A steel trolley from the cafeteria transferred it through the
museum to the studio and into the exhibition space. Hidden under the dirt I built in speakers with a loop of Connie Converse‘s »I Have Considered the Lillies«. Layla turned the container into a habitat for bacteria sculptures produced out of plaster from the workshops.

The security officer reminded us that the elevator to the museum is not a playground.

 

I Have Considered the Lillies [2019]
Plywood Container by Layla Nabi, Styrofoam, Soil, Steel Trolley, Sound